• FUNsy

Plimbare la Cheile Gradistei - Fundata cu biciclete electrice

Actualizată în: 16 iul. 2020


Excursia noatră către Cheile Gradiștei începe din Drumul Carului, mai exact de la pensiunea Cetatea Carului, loc care ne găzduiește în acest an. Aici gasesti un centru pentru inchirieri biciclete disponibil in fiecare zi. De aici plecăm în toate excursiile propuse de noi. Este un loc de vis cu priveliște către munții Bucegi și Piatra Craiului. Terasa este locul ideal în care vrei să-ți începi ziua sau să îți savurezi cafeaua. Mai multe informații despre cazare, meniu și facilitați, gășești aici.


Pornim in excursia noastra catre Cheile Gradistei, de la Pensiunea Cetatea Carului, cu mai multe biciclete electrice, nu inainte sa facem o poza de grup. Traseul nostru include o portiune de aproximativ 5 km pe drumul national, fapt care nu ne incanta in mod special, din cauza traficului, dar nu avem de ales. Mergem cu atentie, echipati corespunzator, pana in localitatea Fundata. Prima oprire o facem la intersectia cu Sirnea sa verificam starea aventurierilor. Ne face cu ochiul drumul catre Sirnea, dar nu ne abatem de la traseul propus. Excursia la Sirnea o facem cu siguranta, dar in alta zi.


Ajungem relativ repede la Fundata și ieșim de pe drumul național pe un drum pietruit care deja începe să ne placă. Nu este circulat, suntem doar noi, așa că excursia cu bicicletele electrice devine o adevărată plăcere. Ne oprim pentru alte poze, piesajele ce le descoperim sunt de o frumusețe rară. Nici nu știm ce să pozăm, ne uităm în stânga și in dreapta și admiram locul în liniște, după care ne continuăm traseul către Cheile Gradiștei.

În drumul nostru, descoperim câteva case la o distanță semnificativă una de altă. Aici nu o să găsești înghesuiala din oraș, fiecare gospodărie are o curte mare, iar următorul vecin e la ceva distanță. Minunat! Să tot trăiești așa!


Urcăm pe un drum pietruit câțiva km și ajungem la complexul Cheile Grădiștei. Un loc chiar frumos, un complex sportiv cu o multitudine de facilități: terenuri de fotbal, tenis, sală de sport, piscină, pistă de schi fond și biatlon. Ce să mai... frumos. De peisaje nici nu mai zic. Dăm o tură rapidă prin complex după care ne așezăm relaxați la terasă. E momentul perfect de-a savura o bere rece în acest decor.


Dacă tot ne-am așezat la o bere, putem să ne uităm și la un scurt film cu excursia noastră.


Ne ridicăm cu greu de la terasă și ne continuăm traseul. Nu mergem foarte mult și descoperim ceva interesant. Un mic complex cu căsuțe de hobiti, din acelea cu iarbă pe acoperiș și micuțe, chiar la marginea pădurii. Faină idee, abia aștept să fie gata, incă o atracție in tonul locului.


De aici ne îndreptăm către Fundatica, ultimul popas înainte de-a intra pe drumul național care ne duce către punctul din care am pornit în excursie, pensiunea Cetatea Carului. Norocul nostru că tehnica a avansat și nu se mai termină filmul din aparat, cum era pe vremuri, așa că putem să imortalizăm cât mai multe peisaje să ne rămână ca amintire până data viitoare, când revenim pentru alte aventuri cu bicicletele electrice.


Am parcurs cu ușurință un traseu de aproximativ 30 km, în condițiile în care am avut un aventurier de 8 ani ce a făcut față cu brio întregului traseu. Detaliile și datele tehnice ale traseului le poți găsi și aici.


Galerie foto:


#cheilegradistei
139 afișări0 comentarii