CARACTERISTICI TRASEU:

lungime : 14 km drum asfaltat si pietruit
urcare : 255 m
coborare : 255 m
dificultate : usor
durata estimativa : 1.30 - 2.00 ore

Visit SIRNEA este un traseu cu o dificultate usoara. Traseul are ca scop o plimbare relaxanta cu bicicleta electrica pana la SIRNEA si retur. Se merge pe drum de asfalt si mici portiuni de drum pietruit.

De-a lungul traseului se pot admira peisajele de vis, muntii Piatra Craiului si muntii Bucegi de cealalta parte.

Durata intregului traseu este de aproximativ 2 ore, timp in care avem timp sa savuram fiecare moment. Nu este un traseu solicitant, poate fi practicat de oricine.

Visit Sirnea

Sirnea este unul dintre cele mai frumoase sate ale Romaniei ce a devenit un loc vizitat de turisti din anul 1968. De atunci, Nicolae Fruntes, profesorul de biologie la scoala de aici a inteles importanta traditiilor si mostenirea pe care o lasam generatiilor urmatoare. Cum satul devenise atractie turistica, aici s-a amenajat si prima partie de schi cu nocturna, care inca mai functioneaza, spre bucuria celor pasionati de acest sport.

​Satul Sirnea merita vizitat, fie si pentru o zi, daca nu aveti mai mult timp! Aici, la poalele Pietrei Craiului, localitatea din comuna Fundata ascunde adevarate monumente istorice cu o vechime de 300 de ani. Cateva casute ale localnicilor, pe care patina timpului s-a asezat va vor dezvalui viata satului de odinioara prin aceste parti ale tarii.

​In anul 2016 cei de la Centrul de Ecologie Montan au inaugurat 9 trasee ecoturistice in Poarta Carpatilor in zona Moieciu de Sus-Fundata-Fundatica-Sirnea, notate T1-T9. Traseele au aproape 100 de kilometri si sunt destul de usor de parcurs, chiar si de catre copii. Nu fiti surprinsi, ca, in explorarile tinutului, sa aflati despre comorile de la Muzeul Etnografic din Sirnea. Puteti vedea cum arata stramosul mixerului, denumit prepeleac, puteti admira o carte de rugaciuni de la 1700, un abecedar din 1932, schiuri vechi din lemn si alte obiecte ale satului.

Alte tururi asemanatoare

fat e-bike adventure ȘIRNEA

Tur ghidat Șirnea

Satul Șirnea merită vizitat, fie și pentru o zi, dacă nu aveți mai mult timp! La poalele Pietrei Craiului, localitatatea Șirnea ascunde adevărate monumente istorice cu o vechime de 300 de ani.

FUNsy

fat e-bike adventure BRAN

Cu bicicleta la Bran

Castelul Bran, unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din tara noastra, are in spate o istorie extrem de interesanta si o multime de secrete fascinante ce te inconjoara la fiecare pas.

FUNsy

fat e-bike adventure FUNDATA

E-bike tur Fundata

Fundata este un sat între Piatra Craiului și muntii Bucegi, la o altitudine considerabilă, neatins de caniculă și de aglomerație. Se pare că toate au rămas mai jos, în Bran și Moeciu.

FUNsy

e-bike tur CHEILE GRADISTEI

Cheile Gradistei pe bicla

Cheile Gradistei din regiunea Bran-Moeciu impresioneaza prin peisajele minunate, asta datorita altitudinii, un adevarat spectacol grandios al naturii ce va dezvaluie Craii Carpatilor.

FUNsy

fat e-bike adventure PESTERA

Visit Peștera - e-bike tur

Satul Pestera este ascuns între munți, pe de o parte profilându-se Bucegii, pe de alta Piatra Craiului, acest sat avand o viață cu un ritm lent, veșnic, care îți inspiră liniște și te poartă într-un trecut frumos.

FUNsy

e-bike tur CIOCANU

Tur electric la CIOCANU

Satul Ciocanu este acel loc in care ai vrea sa te muti, sa traiesti in liniste, la poalele muntelui si sa-ti cresti copiii in aer curat. Fara garduri, cu vegetatie multa, vecini razleti,

FUNsy

Vrei mai mult de o plimbare? Alege un tur mai lung.

Tur de jumatate de zi

Am pregatit cateva trasee de neuitat pe care le parcurgem cu bicicletele electrice special concepute plimbarilor pe drumuri accidencate si poteci de munte.

Tur de o zi intreaga

Am pregatit cateva trasee de neuitat pe care le parcurgem cu bicicletele electrice special concepute plimbarilor pe drumuri accidencate si poteci de munte.

Tur cu bicicleta electrica in localitatea Sirnea

Visit Sirnea

© 2020 by FUNsy.ro

Cum ajung:

Locatia se afla pe DN 73 din directia Brasov (km. 99 + 220m) adica la 33 km ~ 45 min cu masina; 22 km de Râsnov; 9,3 km distanta de Castelul Bran si 2,5 km de Fundata.

Moieciul de sus, judet Brasov, Romania

Adresa:

Pensiunea Cetatea Carului, DN73 53, Drumul Carului, 507132

Intra in comunitatea nostra

Telefon:

0744.33.22.34

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram